Në thelbin e saj tregu i valutave Forex dhe bazohet në këmbimin e valutave. Investitorët hyjnë në treg, si rregull, për një periudhë mesatare (nga disa muaj në disa vjet). Në këtë fazë, është e rëndësishme të konsideroni seriozisht zgjedhjen e ndërmjetësit, sepse Nga kjo varet direkt nga rezultati i tregtimit të ardhshëm. Me këtë në mendje, ne kemi vendosur së bashku një udhëzues për të gjitha gjërat Forex; Kjo përfshin gjithçka, nga llojet e monedhave që mund të tregtoni, levave, porosive të tregut, mjeteve të menaxhimit të rrezikut dhe më shumë! Duke e ditur këtë, kompania e krijuesit të tregut, para se të fillojë ekzekutimin e porosisë së një klienti, vetë blen valutë për një të caktuar (një shumë disa herë më e vogël). Përvoja tregon se kompania e di se çfarë po bën dhe si të trajtojë klientët. Ne nuk kemi asnjë kufizim për madhësinë e depozitës dhe transaksionet në Forex.

Paralajmërim : kontratat e propozuara ose instrumentet financiare janë me rrezik të lartë dhe mund të çojnë në humbjen e fondeve të depozituara në tërësi. Të mbështetur në kontrata për diferenca — ose CFD, këto janë instrumente financiare të ofruara nga firmat e rregulluara të brokerimit. Këto janë të gjitha llojet e fondeve (fondet e përbashkëta, fondet mbrojtëse, fondet e pensioneve), dhe një numër i madh i bankave tregtare — nga të vogla në të mëdha. Ashtë një gabim të mendosh se ekziston një i padukshëm në treg që po tërheq fijet, i ulur diku atje lart. Tregu Forexështë një treg ndërbankar në të cilin ka një këmbim të lirë të valutave, pa asnjë vlerë fikse. Ai mund të jetë në treg ose jashtë tij për aq kohë sa aq pak sa është e nevojshme. Një marrëveshje e tillë për të rikuperuar diferencën në ndryshimet e çmimeve në një treg financiar ose instrument mund të jetë fitimprurëse për praktikuesit me përvojë. Treguesit e mirë Forex ju lejojnë të përcaktoni lëvizjet e çmimeve sa më saktë që të jetë e mundur.

Në përgjithësi, tregu është krijuar në mënyrë të tillë që të mos jetë aspak e vështirë të futesh në të me çdo vëllim dhe në çdo kohë. Fakti është që shumica e pjesëmarrësve të tjerë të tregut veprojnë në të përmes kompanive të mëdha të brokerimit, të cilat në të njëjtën kohë janë prodhuesit e njëjtë të tregut. Në të njëjtën kohë, blerësit janë të detyruar të hyjnë në treg me çmime gjithnjë e më të larta, sepse nuk ka kontrata të mjaftueshme të shitjeve në një nivel të caktuar për të përmbushur kërkesën. Nëse keni aftësi të mjaftueshme tregtare, periudha e sheshtë nuk do të paraqesë ndonjë vështirësi për ju, për më tepër, është më e sigurt se tregtia kundër-trendit. Nga ana tjetër, një gjendje e sheshtë ndodh absolutisht në çdo afat kohor. Vendosja e fondeve në tregun Forex është një nga fushat më premtuese dhe fitimprurëse të biznesit modern dhe investimet në këtë treg potencialisht mund të sjellin dividentë të mëdhenj. Nëse një tregtar fillon një të tillë, është mirë, nëse jo, atëherë ju duhet të keni kohë për të mbyllur marrëveshjen para përfundimit të ditës së punës, në mënyrë që të mos shkelni parimet e Islamit. Nëse po mendoni pse ekziston një ndryshim, kjo është për shkak se agjentët e Forex-it i bëjnë paratë e tyre nga përhapja.

Kjo llogaritje do t’ju tregojë se sa paratë tuaja janë rritur ose ulur në vlerë. 6. Përqendrohuni në atë që ka rëndësi. Baza e tretë është që të ndjehen vazhdimisht «ndalesat» e të gjithë pjesëmarrësve të tjerë të tregut. Baza e dytë është përdorimi i porosive të investitorëve të mëdhenj institucionalë për qëllimet e tyre. Hapi i çmimit minimal (për shembull, 10 pips për një të ardhme në të ardhmen Indeksi RTS) Ashtë një tik-tak. Për më tepër, nuk ka rëndësi, ai fiton në përhapje, ose në komision, është e rëndësishme për volumin tuaj. Për më tepër, tregtimi mund të jetë sfidues veçanërisht nëse jeni fillestar. Chi është tregtimi i vërtetë Forex pa një investim? Chi nuk është një e ardhur e qëndrueshme. Nëse marrim parasysh puppeteers në individë të veçantë, atëherë këto janë njësi, përkatësisht një rreth i ngushtë i kompanive më të mëdha të investimeve dhe bankave. Ndodh gjithashtu që është «turma» që përcakton lëvizjen dhe puppeteers duhet të binden, duke mbyllur me shpejtësi urdhrat në mënyrë që të mbajnë fitimet. Këto janë vëllime shumë të konsiderueshme që mund të ndikojnë seriozisht në lëvizjen e tregut. Kjo përfaqësohet nga një lëvizje me një shifër në vendin e katërt dhjetor Sisteme të automatizuara tregtare në një kuotë tipike në Forex (përveç çifteve JPY).

Nëse e vlerësoni këtë artikull dhe dëshironi të merrni më shumë informacion në lidhje me Monedha e tregtimit Forex i ju luteni të vizitoni faqen e internetit.